پزشکی
فناوري نانو برای حذف کلیه منابع آلوده کننده محیط زیست دو راهکار عملی ارائه داده است.
به حداقل رسانیدن مصرف انرژی : نانوتکنولوژی از طریق جایگزین نمودن روش های ساخت پایین به بالا یا به بیان دیگر ساخت اتم به اتم ترکیبات، موفق به تولید مواد سبکتر، با استحکام بیشتر همراه با اصطکاک و اتلاف انرژی کمتر شده است. به عنوان مثال ساخت نانوکامپوزیت ها و استفاده مناسب از آنها می تواند منجر به صرفه جویی در مصرف بنزین به مقدار 1/ 5 میلیارد لیتر در سال گردد و یا با ساخت نیمه هادی های مورد استفاده در دیودهای نورانی در ابعاد نانومتری می توان مصرف جهانی روشنایی را بیش از 10 درصد کاهش داد که این امر 200 میلیون تن کاهش در انتشار کربن را به همراه دارد.
استفاده از منابع انرژی پاک : هر روز 3000 وات انرژی خورشید بر هر متر مربع زمین می تابد. با تکنولوژی های موجود امکان بکارگیری مقرون به صرفه اقتصادی از این انرژی میسر نمیباشد. نتایج تحقیقات در زمینه نانوالکترونیک و نانوانرژی درهای تازهای را به دنیای انرژی خورشیدی گشوده اند.
به عنوان مثال محققین موفق به ساخت سلول های خورشیدی لایه نازک سیلیسیم بلورین و سلولهای خورشیدی از جنس پلاستیک شدهاند. همچنین با استفاده از انرژی خورشید، آب را به اتمهای اکسیژن و هیدروژن تجزیه نمودهاند.
علاوه بر موارد فوق، نانوتکنولوژی از طریق ساخت و ابداع ابزارها و تجهیزات نانومتری ضمن کشف آلودگیهای زیست محیطی، راهکارهای جدید و فوق العاده موثری برای حذف آنها ارائه میدهد.